Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" στηρίζει τα σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη διοργάνωση τοπικών Φεστιβάλ ή Ημέρας Δράσης.


 

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Αθήνα 11/5/2019, μαθητικό φεστιβάλ " κι αν ήσουν εσύ;"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/5/2019 11:30 πμ - 2:30 μμ Export event

Αθήνα, 11 Μαΐου 2019


Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ - «κι αν ήσουν εσύ;»

ΑΘΗΝΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2019,   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

12 σχολεία, 300 μαθητές και μαθήτριες
ΑΘΗΝΑ, Σάββατο 11 Μαΐου 2019, 11:30 π.μ.

Τόπος: Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων
Είσοδος: ελεύθερη

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη  Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων,διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ,το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 11:30 π.μ. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

300 μαθητές και μαθήτριες από 12 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής και οι γονείς και εκπαιδευτικοί τους συναντιούνται για να γνωριστούν, να παίξουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ

Μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικές χώρες καταγωγής, που φοιτούν στο 1ο ΔΣ Χολαργού, το 4ο ΔΣ Πετρούπολης, το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, το 21ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, το Γυμνάσιο Καλάμου, το 1ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου και μαθητικές θεατρικές ομάδες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Πετρούπολης, του 6ου ΔΣ Πετρούπολης, του 8ου ΔΣ Πετρούπολης και του 3ου Γυμνάσιο Πετρούπολης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Όλγας Ορφανίδου, Ναυσικάς Κωτούλα, Παναγιώτας Σιόλα, Κλεοπάτρας Καλογεράκου, Κατερίνας Νικήτα, Τατιάνας Ροδόλφου, Μαρίας Λαμπίρη, Έφης Χατζηκυριάκου και Δέσποινας Μιτσιάλη, συναντιούνται δημιουργικά και συνδημιουργούν θεατρικές εικόνες και αυθόρμητα συλλογικά έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τη ζωή και τα όνειρά τους.

Υποστήριξη σχολείων:οι θεατροπαιδαγωγοί Ηρώ Ποταμούση, Δέσποινα Μιτσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου

Συντονισμός: Κατερίνα Αλεξιάδη, Νικολέττα Δημοπούλου

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση , Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με τη στήριξη και συνεργασία της  Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων
Πληρ.: 210-6541600 / www.theatroedu.gr


 

Print

Number of views (189)/Σχόλια (0)

Σχετικά έγγραφα