Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" στηρίζει τα σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη διοργάνωση τοπικών Φεστιβάλ ή Ημέρας Δράσης.


 

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Κοζάνη, 11/5/2019, μαθητικό φεστιβάλ " κι αν ήσουν εσύ;"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/5/2019 12:00 μμ - 3:00 μμ Export event

Κοζάνη, 11 Μαΐου 2019


Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ - «κι αν ήσουν εσύ;»

Κοζάνη, Σάββατο 11 Μαΐου 2019, 12:00μ

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

ΕΞΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

«συν – εργάζονται, συν – διαλέγονται, συν – υπάρχουν, συν-κινούν»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με σχολεία του Νομού Κοζάνης, διοργανώνουν Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 12.00 μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 50 μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος οργανώνουν μία γιορτή για τον σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας, της αρμονικής συνύπαρξης και της ανάπτυξης της συλλογικότητας θέτοντας το ερώτημα «Κι αν ήσουν εσύ;» με τρόπους που μόνο τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να το κάνουν.

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ

Μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο 12 ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 13 ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης, το Γυμνάσιο Γαλατινής, το 2 ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το 4 ο Εσπερινό Κοζάνης 

Οι εκπαιδευτικοί: Σπυριάδου Αλεξία, Ξανθίππη Τσίτσα, Θεοδωρίδου Αλεξία, Παπαδημητρίου Ιωάννη, Δινοπούλου Ελένη, Δεληαγγέλου Μαργαρίτα, Μαυρομάτη Αικατερίνη, Φάσσα Θεοδοσία, Σιαλβέρα Ελένη, Γοράντη Βενετία, Βουλογεώργου Αθανασία, Μπλιούμης Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδου Σεβαστή, Άννα Γκατζόφλια, Αικατερίνη Γκαντιά, Μαργαρίτη Σοφία, Πουταχίδου Μαρία.

Υποστήριξη σχολείων – Συντονισμός: Αφροδίτη Μαδίκα, Άννα Δουγαλή

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

Με την Υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης

Print

Number of views (46)/Σχόλια (0)

Σχετικά έγγραφα