Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" στηρίζει τα σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη διοργάνωση τοπικών Φεστιβάλ ή Ημέρας Δράσης.


 

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Άμφισσα, 9/5/2019, μαθητικό φεστιβάλ " κι αν ήσουν εσύ;"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/5/2019 10:30 πμ - 1:30 μμ Export event

Άμφισσα, 9 Μαΐου 2019


Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ - «κι αν ήσουν εσύ;»

Άμφισσα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, 10.30 π.μ.
Τόπος: Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Άμφισσας

Οκτώ σχολεία, 130 μαθητές και μαθήτριες, σε μία συνάντηση καλλιτεχνικής δημιουργίας
Είσοδος: ελεύθερη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, διοργανώνουν μαθητικό καλλιτεχνικό  φεστιβάλ, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ώρα 10.30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας (Λ. Σαλώνων 48). Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 130 μαθητές και μαθήτριες από οκτώ σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φωκίδας ανεβαίνουν στη σκηνή για  να εκφράσουν με τον δικό τους καλλιτεχνικό  τρόπο την ανάγκη να γνωρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Μέσα από θέατρο, μουσική, τραγούδι, κίνηση και ζωγραφική τα παιδιά προσεγγίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ως επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα για να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Σε αυτό συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στη Φωκίδα ξεκίνησε την περσινή χρονιά με συμμετοχή έξι σχολείων και συνεχίζεται φέτος με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Συμμετέχουν: Μαθητές και μαθήτριες από το ΓΕΛ Άμφισσας,  το ΓΕΛ Ιτέας, το ΕΠΑΛ Άμφισσας, το ΕΕΕΕΚ Άμφισσας, το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας, το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, το Γυμνάσιο Δελφών και το Δημοτικό Σχολείο Χρισσού, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Λιάνας Κουκούλη, Έφης Ραφτοπούλου, Έφης Καρανάσου, Καλοτίνας Σκώττη, Ντίνας Φαναρά, Μαρίας Καλλιχόρου, Αγγελικής Πάγκου, Αγορής Παπαχρήστου, Βούλας Μαλαγράκη, Αθηνάς Μυταρά και Βούλας Τσάφου και εμψυχώτρια την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Φωκίδας και θεατρολόγο Σύλβια Μισιρλή. 

Υποστήριξη σχολείων-Συντονισμός: Σύλβια Μισιρλή

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συνεργασία: Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας,
Στήριξη: ΕΠΑΛ Άμφισσας

Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (55)/Σχόλια (0)

Σχετικά έγγραφα